Werving & selectie

Bij werving en selectie begeeft u zich op een markt, de arbeidsmarkt. Deze markt heeft zijn eigen spelregels en vraagt om specifieke deskundigheid. Maar wat zoekt u eigenlijk en tegen welke voorwaarde? Welke eisen stelt u aan de nieuwe medewerker? Waar gaat u de nieuwe medewerker vinden? Welk contract mag u aanbieden? Hoe houdt u zicht op al die sollicitaties? Wat is een goed sollicitatiegesprek?

PlusPion kan u helpen bij het vinden van die nieuwe collega die past bij uw organisatie!
De eerste stap is het opstellen van de selectiecriteria: de eisen die u aan de nieuwe medewerker stelt op basis van het takenpakket. Vervolgens bespreken we de werving. De inzet van vacaturesites, social media of een advertentie.

Vervolgens selecteert PlusPion de kandidaten op basis van de opgestelde selectiecriteria. Met de meest geschikte kandidaten hebben we een gesprek of gebruiken we andere methodes om de juiste kandidaat te selecteren.

Als afsluiting adviseert PlusPion over de (on)mogelijkheden van de arbeidsovereenkomst. Er zijn immers vele wetten en regelingen waar u rekening mee moet houden.

PlusPion kan ook de volledige administratie van u over nemen: alle sollicitaties worden ontvangen bij PlusPion die vervolgens zorgt voor een correcte afwikkeling.