Doorstroom & ontwikkeling

“Stilstand is achteruitgang.” De wereld verandert in snel tempo. Dit vraagt een constante ontwikkeling voor u en uw organisatie. Maar ook uw medewerkers kunnen niet stil blijven staan. Hoe gemotiveerd zijn zij? Kunnen en willen zij zich ontwikkelen? Hoe bespreekt u dat met uw medewerkers? Benut u de fiscale mogelijkheden voor secundaire arbeidsvoorwaarden? Heeft u geen grip op het ziekteverzuim en uw Arbo-dienst? Zou u uw medewerkers willen beoordelen? Welke wet- en regelgeving is voor u van belang?

PlusPion helpt u bij het verbeteren van uw personeel en organisatie, ook als het wat lastiger is!
De belangrijkste eerste stap is een goed gesprek. We bespreken de belangrijkste aandachtspunten, de ontwikkelingen binnen en buiten uw organisatie waar u op in wil spelen. Vervolgens bekijken we de mogelijke oorzaken en oplossingen.

Personeel en organisatie kent een zachte (maar niet soft!) kant en een harde kant. Beide aspecten moeten worden belicht.

De zachte kant heeft betrekking op zaken als personeelsgesprekken, ziekteverzuimbegeleiding, ontwikkeling en scholing van medewerkers, verhoging van de motivatie, omgaan met vergrijzing etc.

De harde kant heeft betrekking op wet- en regelgeving, een cao, het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden of een bedrijfsreglement. Er zijn tientallen wetten en regelingen waar u rekening mee dient te houden en die ook nog eens regelmatig wijzigen. PlusPion heeft een gedegen actuele kennis van wet- en regelgeving.